merk rondel

Gratis verzending naar het vasteland van het VK bij bestellingen van meer dan £ 70

Gelieve in te loggen voor verlanglijstitems!

Zoek CRANBOURN®

Blader door Ingrediënt & Botanisch

Ontdek Anise bijpassende geuren

Anijs

Familie: Apiaaceae
Geslacht: Pimpinella
Soort: P. anisum

Anijs, ook bekend als anijs, is een bloeiende plant afkomstig uit Europa en Azië. Het wordt op grote schaal verbouwd, vooral in het Middellandse Zeegebied, waar het wordt gebruikt om voedsel, snoep en alcoholische dranken op smaak te brengen. Spaanse Anis del Mono, Franse Pastis, Italiaanse Sambuca, Griekse Ouzo en Turkse Raki zijn bekende mediterrane alcoholische dranken op smaak gebracht met anijs.

Het belangrijkste aromatische bestanddeel van essentiële anijsolie is anethol, dat een sterke zoethoutachtige smaak geeft. Naast het gebruik als smaakstof, wordt anijsolie ook gebruikt in cosmetische producten zoals crèmes, shampoos en zepen, waar het helpt om een rijkere, diepere geur te geven. Anijs wordt al honderden jaren gebruikt in de traditionele oude geneeskunde. De farmacologische effecten van anijs omvatten antibacteriële, schimmeldodende, insecticide en antivirale eigenschappen. Van anijs is ook gemeld dat het gunstige effecten heeft op de menselijke spieren, het zenuwstelsel en het immuunsysteem. De rijke, geurige eigenschappen van anijs etherische olie worden ook veel gebruikt in aromatherapie.

Voornamelijk gebruikt als een Topnoot

Ingrediënten & Botanicals
/bəˈtanɪkl/ Noun
plural noun: botanicals

Een stof die wordt verkregen uit een plant en doorgaans wordt gebruikt in medicijnen of cosmetische producten

Geef feedback
Bezig met laden...